Contact Us

* is Required

בית בשרון מגזין Archdaily

Location: sharon area, Israel
Architect In Charge: Dan & Hila Israelevitz Architects
Design Team: Dan Israelevitz, Hila Israelevitz, Debby Choen
Area: 400.0 sqm
Photographs: Elad Sarig

Creating an L shaped house, determined by the lot’s geometry, with flowing mass of blocks with horizontal lines and characteristics. The structure is relatively closed in the direction of the street in order to provide privacy, while part of the design concept was to create a stimulus and attract people to enter the house, like peeking through a keyhole. This concept is translated into the design of a front façade, built out of two layers with an opening in the wall, while the second layer, the inner wall, is in black stone cladding, with glass windows. All of these are slightly concealed by an olive tree, so that the effect is visible during the day as well (the wall covered by the stone and the olive tree), and in the evening by the light emerging through the windows, some of which are concealed by the tree.

The stimulus continues, thanks to the use of the dimension of time in the architectural design, by creating a clear, narrow and long entrance path with iron girders over the shading, built in rhythms up to the entrance to the structure, and the accompanying wall in black stone cladding, like the stone in the front of the structure

The stimulus continues, thanks to the use of the dimension of time in the architectural design, by creating a clear, narrow and long entrance path with iron girders over the shading, built in rhythms up to the entrance to the structure, and the accompanying wall in black stone cladding, like the stone in the front of the structure

Natural shading – in contrast to the slightly mysterious front façade, the wide living room and the entire garden area connected to the house opens with an unusual interior-exterior relationship. The pool and the front yard are delimited with concrete beams and columns which continue from the house, and there is actually no clear separation between the house and the yard and exterior. The windows and doors were planned according to the sun’s movement and exposures in order to conserve energy and create real green, non-trendy architecture…

.Cite: “House in SHARON Area/ Dan & Hila Israelevitz Architects” 31 May 2013. ArchDaily. Accessed 17 Jun 2013.

קישור לכתבה