צור קשר

שדות מילוי חובה מסומנים ב*

בתים פרטיים
  • M1
  • m22
  • m2
  • m4
  • m5
  • m8
  • m3
  • m6
  • m9
  • m7
  • m10
  • m18
  • m11
  • m16
  • m12
  • m17
  • m13
  • m22
  • m21
  • m19
  • m20
  • m14

The Hidden House

פורסם במגזין דומוס

הבית המוסתר בראשון לציון

בית של ניגודים, בין אטום ומסוגר, לפתוח לאור הטבעי וגם לשטחי החוץ, ניגודים בין צבעים ודרמה בין נפחים. כל אלה יצרו עניין בבית שנבנה על מגרש קטן יחסית

מגרש מרובע, קטן יחסית לדרישות הפרוגראמה, הכתיב את קונספט המבנה: קומת קרקע עם פתיחות וקלילות מרביים, קשר פנים חוץ מודגש, המאפשר הנאה מהברכה ושטחי ישיבה חיצוניים המקושרים למבנה. קומת קרקע מוארת ופתוחה. הפרטיות הנדרשת הושגה באמצעות חזית מסתורית, שרק רמזים של חרכי אור בוקעים ממנה, וזו החזית הקדמית. החזית בנויה מלוחות בטון ומסבכת עץ. ביקשנו שתהיה אטומה בחזותה אך לא תמנע מחדרים להיות שטופי אור וזאת השגנו על- ידי חלונות סרט לכל אורך המבנה והחדרים. גאומטריית המבנה נקייה מאוד והקובייה של הקומה העליונה, מרחפת מעל קומת הקרקע. מטרתנו ליצר דרמה בין שני הנפחים -תחתון ועליון, הועצמה באמצעות שימוש בעמודי תמיכה מברזל ולא מבטון, דקים יותר וכן בצביעת כל הקובייה בצבע שחור. אפקט הדרמה בולט ויוצר משחקי אור מעניינים במשך היום והלילה.

למנט נוסף שבא ליצור בידול ודרמה בין הקומות, הוא בניית קיר זכוכית ALL GLASS ללא חלוקות כלשהן לאורך כל קומת הקרקע, בצלע הארוכה המקבילה לבריכה. על מנת לנצל נכון את נתוני המגרש, הבריכה תוכננה לאורך הסלון והמטבח באזור של "השביל" למעשה, שאיננו מנוצל וכך נשמר שטח ישיבה בפאה הצרה יותר.

העצמתה קשר פנים -חוץ על מנת לקשר בין שתי הקומות וליצור בית לא מנוכר, תוכנן חלל עובר החוצה את המבנה, ממבואת הכניסה עד לחלל המגורים ולאורך המדרגות. באופן זה נוצר קשר עין בין דיירי הבית. בבית תוכננו שלוש קומות; קומת הכניסה, כאמור, נועדה לפעילות החברתית בבית, פינת אוכל וסלון כשהמטבח כמובן מהווה חלק בלתי נפרד. המדרגות לקומת יחידת ההורים וחדר השינה של הילד הקטן הוצמדו לקיר חיצוני ובקומת המרתף תוכנן חדר הקרנה נוח ואטום לרעשים ולצדו שתי יחידות מגורים של הילדים הבוגרים.

 

 

פרוייקטים - בתים פרטיים