צור קשר

שדות מילוי חובה מסומנים ב*

בתים פרטיים
  • _DSC5013AAA copy
  • 2
  • _DSC4994AAA copy
  • _DSC5001AAA copy
  • _DSC4955AAA copy
  • _DSC4984AAA copy
  • Emunim_-_01b
  • _DSC5022AAA copy
  • _DSC4950AAA copy
  • _DSC4964AAA copy
  • _DSC4988AAA copy
  • _DSC4771AAA copy
  • _DSC4778AAA copy
  • _DSC4938AAA copy
  • _DSC4946AAA copy
  • _DSC4709AAA copy
  • Emunim_-_02
  • _DSC4703AAA copy
  • _DSC4784AAA copy
  • _DSC4756AAA copy
  • _DSC4753AAA copy
  • _DSC4712AAA copy
  • _DSC4726AAA copy
  • _DSC4720AAA copy
  • _DSC4787AAA copy
  • _DSC4792AAA copy
  • _DSC4822AAA copy
  • _DSC4828AAA copy
  • _DSC4831AAA copy
  • _DSC4837AAA copy
  • _DSC4843AAA copy
  • _DSC4853AAA copy
  • _DSC4858AAA copy
  • _DSC4871AAA copy
  • _DSC4876AAA copy
  • _DSC4882AAA copy
  • _DSC4893AAA copy
  • _DSC4907AAA copy
  • _DSC4921AAA copy
  • _DSC4926AAA copy
  • _DSC4930AAA copy
  • _DSC5006AAA copy

Striation House

פורסם ב XNET     בתאריך  10.03.2016

שער הניצחון: הכניסה המפוארת מבשרת על הבאות בווילה בשפלה

הבית הזה כולל חדרי שינה מרווחים וחללים ציבוריים מהודרים, אבל מה שהיה הכי חשוב להורים ולחמשת ילדיהם זה שלאורחים יהיה כיף בחצר. בכל היתר לא התערבו

הבית שבו אנחנו מבקרים נמצא במושב בשפלת החוף, וגרה בו משפחה בת שבע נפשות: הורים בני 40 פלוס וחמשת ילדיהם, בני עשר עד 19. האב יזם, האם עובדת בבית במשרה מלאה, והם מרבים לארח חברים ובני משפחה לסופי שבוע ארוכים. שנים רבות חלמו לרכוש נחלה במושב שבו הם גרים, ולהקים עליה בית גדול ונוח לאירוח. המגרש שרכשו משתרע על פני 12 דונם, וגודל השטח שטופל לצורך הבנייה הוא ארבעה דונמים מתוכם. שטח הבית הוא 550 מטרים רבועים, המתפרשים על פני קומת קרקע ומרתף.

מלבד הצרכים הברורים – חדרי שינה לכל בני הבית ואזורים ציבוריים – היו לבעלים שתי בקשות שאותן הציגו לאדריכלים הילה ודן ישראלביץ: שהבית יתאים לאירוח ושיהיה נוח לבלות בחצר שלו. "לכל לקוח שמגיע אלינו יש צרכים משלו", אומרים האדריכל והמעצבת, "במקרה הזה הדגישו בעלי הבית רק את נושאי האירוח והחצר. כל השאר עניין אותם פחות. הם היו פתוחים לכל הצעה, והתהליך זרם. כשהבית היה מוכן הם אמרו שלא דמיינו תוצאה כזו".

פיתוי ומסתורין

חלקים מהבית ניתן לראות מהרחוב, בין נופי העצים שנשתלו בשטח. החומה המקיפה לא גבוהה, והעוברים והשבים יכולים להציץ. "יש אלמנט של פיתוי ומסתורין במבנה הזה", אומר האדריכל. החומה חופתה בפסים של אבן בהירה בעוביים משתנים. במרכזה יש שער מאלומיניום, ודרכו נראה שער נוסף, גדול, שחופה גם הוא באבן. שביל ארוך מוביל דרכו לדלת כניסה מעץ, שמוקמה בעומק המגרש. אורך השביל הוא 25 מטר, והמבקר צועד בו דרך הגינה הקדמית. בהמשך השביל יוצרים עמודים וקורות מבטון אלמנט חגיגי ששובר את קרני השמש, והעצים ובריכות הדגים משני צידיו מצננים את האוויר.באמצעות עמודי הבטון יצר ישראלביץ מפתחים בהשראת נופי ילדותו – בעיקר גן יעקב שליד היכל התרבות בתל אביב, שתיכננו יעקב רכטר ואברהם קרוון. דלת הכניסה נפתחת מול חלון גדול שדרכו נשקפת החצר האחורית. סמוך לחלון תוכננה מבואה שכוללת שידה, מראה וכורסה. קמין דו-צדדי פונה למבואה ולסלון. הסלון נמצא מימין לדלת, ונהנה משתי חזיתות של חלונות – האחת פונה לחצר הקדמית והשנייה לאחורית. במרכזו מוקמו שתי ספות ושתי כורסאות אפורות שמייצרות פינת ישיבה גדולה, לשיחה או צפייה במסך הטלוויזיה שנתלה על אחד הקירות. זהו קיר חופשי, שמאפשר לעבור למטבח משני צדיו. מטבח תוכנן כשלושה קווים מקבילים: על גבי הקיר המשותף עם הסלון יש ארונות אחסון ומשטח עבודה; ממול קיר של ארונות גבוהים, מוצרי חשמל ומקרר; ובמרכז עומד אי המחופה בגרניט בגוון אפור ירקרק. בהמשך הבית יש מטבח אחורי, שבו מתבצעות רוב עבודות הבישול והאפייה, ומולו נמצאת פינת אוכל גדולה שפונה לכיוון מטבח חיצוני שתוכנן במקביל לבריכה.

פינות ישיבה מאיטליה

משמאל לדלת הכניסה ממוקמים חדרי השינה של ההורים ושל הבנות. הדלת הראשונה במסדרון מובילה לשירותי אורחים, ובהם מבואה לנטילת ידיים: מולם נמצאת יחידת ההורים, שהרצפה בה חופתה בפרקט בצורת עצמות דג (פישבון). מול המיטה הורכב חיפוי קיר מעץ מחורץ צבוע בשחור, שבתוכו שולבו קמין ומסך טלוויזיה (ראו באחת התמונות הגדולות למעלה). היחידה כוללת גם חדר רחצה: צמוד ליחידה יש חדר כביסה עם יציאה לחצר שירות, ומולה גרם מדרגות שמוביל לקומת מרתף ושמואר בזכות פטיו. הקיר שמלווה את המדרגות חופה באבנים כהות לא מסותתות – אלמנט שחוזר גם בקיר שאליו נשען המטבח החיצוני. קומת המרתף, שבה לא ביקרנו, נמצא אגף הבנים. יש בו שני חדרי שינה עם מקלחת משותפת, שמוארים בזכות חצר אנגלית גדולה ושנמצאים בדיוק מתחת לחדרי השינה של הבנות. המרתף כולל גם סלון, מטבחון וחדר שינה נוסף עם מקלחת צמודה. דגש רב הושם על פיתוח החוץ, שכולל בריכה גדולה ופינות ישיבה גדולות ונוחות, מוצלות היטב.

שטח מגרש: 12000 מ"ר
שטח בנוי: 750 מ"ר
סיום בניה: 2014
ניתוח המגרש/סביבה: בית על נחלה

בית רחב מידות, מודרני ,על מגרש נחלה, עם קשר פנים חוץ חזק, המחבר את הטבע אל הבית. בית מודרני בקשר עם הטבע ,בתכנון אדריכלי, המפתחים גדולים מאוד המתקשרים אל המרחב החיצוני של הגינה מתחבר אל הבית עם הצללות בנויות המשתרעות אל הנוף וזורמות עם קווי המבנה. שטחי החוץ מוצללים בהתאם לאקלים הארץ ישראלי ובהתאם לתנוחת המבנה בשטח. בבניית בתים פרטיים הקשר בין הנפחים השונים ויחסי הגומלין שבניהם, יוצרים הרמוניה תוך כדי התאמה לכיוונים נכונים של מהלך השמש במהלך היום ועונות השנה. באדריכלות ובעיצוב ,הבית מאופיין בקווים זורמים כהד לצירי ההליכה והראיה. ארכיטקטורה נקייה , קווים ישרים וחיפוי הבית בצבע לבן נקי. בבית תוכננו סלון קיץ מוצלל, חלל אירוח ל25-30 סועדים ומטבח המשמש כאלמנט אדריכלי היוצר חיוץ בחלל הפנימי המאופיין בזרימה דינמאית. תכנון ווילות  אלמנט מאחד ויוצר עוגן הוא בריכת השחייה מאחדת למעשה את קווי ההליכה והראייה. הכניסה של המבנה דרך פאטיו כבוסתן עצי פרי מהווה אתנחתא לפני הכניסה אל הבית ויוצרת מעטפת מבנה הבנוייה משכבות של קירות ומחיצות.

 

פרוייקטים - בתים פרטיים