צור קשר

שדות מילוי חובה מסומנים ב*

אל המרחב

הכל החל על הנייר, כבר בשלב התכניות של הדירה: הדרישה של הלקוחות הייתה להפוך דירת גן קבלנית סטנדרטית – עם מדרגות מתוכננות מבטון יצוק שתפסו חלק משמעותי בחלל קומת הכניסה – לדירה שתשדר תחושה של בית פרסי עם קשר הדוק לגינה. בקומת הכניסה של הדירה, הממוקמת ברמת השרון, מצויים סלון ומטבח בחלל אחד, וכן שירותי אורחים וחדר עבודה.

שטחה של קומת הכניסה עומד על כ-70 מ"ר ולכן הרצון התכנוני היה לקבל חלל פתוח שישדר מרחב ככל שניתן. רצפת שתי הקומות רוצפה וחופתה בפרקט תלת-שכבתי המתחבר אל הדק החיצוני בגינה, וגם אל מדרגות הבית. "בעלי הבית חובבי בישול ואירוח, ולכן המטבח תוכנן כאשר פניו אל הסלון – כמו במה לקהל – כאשר המבשל במטבח הוא למעשה שותף אקטיבי לכל מה שנעשה בסלון", מספרים המתכננים. "כל זה הושג בעזרת תכנון של אי המהווה משטח עבודה ובגבו מזווה".

האי תוכנן מארונות בגמר צבע אפוקסי לבן עם ידיות אינטגרליות ומשטח קוריאן המנותק מהארון ונותן תחושת ריחוף. בגב האי ישנו המזווה, שהוחלט לשלב בו נישה עבור כיריים קרמיות לבישול עם קולט אינטגרלי נסתר המוטמע בחלקו העליון של המזווה.

מהבחינה העיצובית, המזווה עצמו מהווה מעין "קיר כוח" המשפיע על החלל כולו, ולכן הוחלט להתייחם אליו כמו אל רהיט מרכזי. החלטה זו השפיעה על בחירת הציפוי שלו, העשוי פורניר לא שגרתי בגמר פוליאסטר 100% ברק.

במקום מדרגות הבטון שתוכננו במקור לדירה, תוכננו מדרגות מרחפות, זיזיות מהקיר, המחופות בעץ אלון. יחד עם מעקה הזכוכית, הן תורמות במידה משמעותית לתחושת המרחב הפתוח בחלל. במשטח היציאה מהסלון תוכנן דק מעץ איפאה וגינה רחבת ידיים המשלבת עצי פרי רבים וכן תבלינים.

שירותי האורחים הורחבו לטובת יצירת נישה עם יחידת ארון עם כיור לנטילת ידיים, הקירות קיבלו טיפול של טיח דקורטיבי וגב האסלה חופה בפסיפס זכוכית בגוונים כסופים.

בקומה הראשונה ישנה מבואה המובילה אל תוך סוויטת השינה של בעלי הבית, ובן כניסה למיני סוויטת אורחים עם מקלחת צמודה. במבואה עצמה תוכננו ארונות שירות שאחד מהם מסתיר מכונת כביסה ומייבש.

הכניסה לסוויטת בעלי הבית נעשית דרך דלת דו-כנפית רחבת ידיים והסוויטה עצמה מכילה חדר רחצה, חדר ארונות וכמובן – חדר שינה. חדר הרחצה רוצף בפסיפס בגוני סגול מוזהב ושולב עם אריחים אופקיים בקירות בגוון לבן מבריק. קירות אלו ממקדים את המשתמשים ביופייה של הרצפה. תוכנן גם ארון מרחף עם שני כיורים (לו ולה).

החשיבה על השניים הובאה בחשבון גם בתכנון המקלחון, שבו שני ראשי מקלחת עם הפעלות נפרדות וספסל בנוי המחופה אף הוא באריחים הלבנים של הקירות. בין קיר סוויטת ההורים באזור הכניסה והמקלחת עוצבו קירות מזכוכית טריפלקס חלבית המפרידות בין פונקציות אלו לחלל המדרגות של הדירה. מטרת מסכי הזכוכית הללו היא לאפשר כניסת אור לאזור המדרגות והן כמובן תורמות לתחושת המרחב המושג בעת העלייה בהן למפלס העליון של הדירה.

 

קרא עוד: אדריכלות | עיצוב בתים פרטיים