צור קשר

שדות מילוי חובה מסומנים ב*

תכנון אדריכלי

תכנון אדריכלי – מול מטע האפרסמונים

התחשבות האדריכל בסביבה הקיימת ובאקלים המקומי היוו את לב התכנון של בית פרטי במושב ניר ישראל, שנבנה על פני מפלס אחד, בשטח של כ-270 מ״ר. צדו הצפוני של הבית צופה אל עבר מטע אפרסמונים, ובצדו הדרומי(צד החזית) – הרחוב. בכדי ליצור פרטיות מלאה והתמזגות עם המטע (לרבות תכנון אקלימי אופטימלי), נפתח הבית כולו למטע ו"נסגר" בחזית. לכן, תוכננו כל המערכות הרטובות והחללים הפרטיים לכיוון הצד הדרומי (חזית קדמית), ואת החללים הציבוריים – לכיוון המטע (החזית הצפונית, האחורית). כתוצאה מתכנון אדריכלי זה, נוצרו בעצם דרמה והפתעה מן הכניסה המסוגפת-משהו, אל חללים עם גבהים לא סטנדרטיים (גובה הסלון 5 מטרים) ופתיחות דרמטית וגדולה לנוף.

 

הבית תוכנן מחיבור ומיחסי הגומלין בין נפחים שונים – "קוביות". בתוך הבית קיימים 6 גבהים שונים לפי הפונקציות השונות, ובהתאמה – תקרות הבטון של ה"קוביות". בכל מפגש של קובייה בקובייה אחרת – המרווח או החיבור הפכו לחריץ שמחדיר אור לחלל הבית.

 

החלוקה הפנימית תוכננה כך שכל מעבר לא יהיה מסדרון אלא תמיד יפתח לנוף או לחלל ציבורי(מטבח ופינת אוכל). בנוסף, עיצוב הפנים נבע מעיצוב החוץ, והוא חלק אינטגרלי מהבית. כך למשל, צבע הבית החיצוני אפור, וכך גם פנים הבית.

 

מאחר ובעל הבית חובב אופרה מושבע, תוכנן חדר מוזיקה שעוצב תוך שילוב פרמטרים אקוסטיים. תוכננה ונבנתה תקרה נוספת לאקוסטיקה מיטבית וליצירת תחושה דרמטית בחדר, שהוא עולם בפני עצמו. בתקרה המרחפת תוכננו גופי תאורה המעניקים אווירה מתאימה להקרנת סרטים. הרצפה, התקרה והקירות מחופים בשטיח אקוסטי בצבע אדום-יין. על אחד הקירות ניצב מסך ענק ותוכננו גם נישות כחלק מהקיר האקוסטי, המשמשות גומחות לתקליטורים. נישה שלמה, מוסתרת, תוכננה לכל מערכות האודיו והווידאו.

 

ריצוף הבית עשוי מחמישה גדלים שונים של אבן בצבע אפור. על מנת ליצור אפקט דרמטי ואווירה חמה, הפנלים בכל הבית עשויים עץ בגוון יין כהה. החלונות המופנים למטע האפרסמונים בנויים בנישות, ואדני החלון עשויים מעץ בגוון זהה. חרכי אור שונים שנוצרו מהמפגשים בין ה"קוביות", יוצרים כניסות מעניינות של תאורה לא ישירה בחללים שונים של הבית.

 

משטח העבודה של המטבח עשוי מעץ סנדוויץ' בעובי של 4 ס״מ בעיבוד אפוקסי שקוף, וחזיתות המטבח מחופים בפורמייקה מתכתית בגוון כחול-פלדה. המטבח עצמו חלקו נגלה לפינת האוכל וחלקו סגור באמצעות קוביית המקרר שמסתיימת מעל לפני התקרה. לאפקט הדרמטי והמסתורי אחראים אלמנטים נוספים, כמו למשל ארון גרדרובה ושירות בגוון יין כהה (כשאר האלמנטים בבית) עם נישה ותאורה ייחודית.

ומי שמעוניין להתמזג באופן מושלם עם נוף המטע – בחצר האחורית תוכננה מסלעה היורדת באופן טבעי אל לב המטע.

 

קרא עוד: עיצוב בתים | עיצוב בתים פרטיים